Première ‘Preshon’

Op 20 december 2022 om 18:15 uur in Lumière in Maastricht zal de première plaatsvinden van de film ‘Preshon’ van aanstormend filmtalent Nilo Gijsbertha.

Nilo is een goede vriend en kerkgenoot van Ger van den Elzen en studeert aan de Zuyd Hogeschool en is in het derde jaar van de Bachelor studie Visuele Communicatie – Film. Één van zijn hoofddocenten is de voor ons welbekende Jan Salden.

De korte film “Preshon”, wat “druk” betekent in het Papiamentu, vertelt een verhaal waarmee het merendeel van onze hedendaagse samenleving zich ongetwijfeld kan identificeren. Het toont het verhaal van een jonge man die verscheurd wordt tussen thuis en studeren in het buitenland. De ”druk” van het moeten voldoen aan (zelf)verwachtingen, mislukte pogingen tot zelfexpressie en de dringende noodzaak om los te komen en evenwicht te vinden terwijl hij door de stormen van de overgang navigeert.

De link om kaartjes te bestellen voor de eenmalige première van de film; https://www.onlineticketsverkopen.nl/beheer/winkel/1491

Meer info over Nilo Gijsbertha; https://nilogijsbertha.myportfolio.com/personal-projects

Trailer van de film ‘Preshon’.

Related Posts