Over ons

De LAS (Limburgse Amateur Smalfilm-Videoclub) Maastricht is een kleine maar gezellige club, met zo’n 20 leden afkomstig uit Maastricht en omliggende plaatsen.

De doelstelling van de club is: voor iedereen die belangstelling heeft voor het maken van films wat te bieden, onder het motto “Hoe verbeter ik mijn films?”.

Bijna iedere clubavond is er gelegenheid tot stellen van vragen over deze materie. De gezamenlijke leden hebben een flinke hoeveelheid kennis over het maken van films en de techniek die daarbij te pas komt.

De clubleden krijgen regelmatig de gelegenheid hun films te vertonen en ze daarna te bespreken. Af en toe gaan we met onze club bij een andere op bezoek of wij nodigen een filmmaker uit die bij ons eens avond verzorgt. Verder proberen we elk jaar in clubverband enkele films te maken en een keer per jaar hebben we onze familiedag in combinatie met de clubwedstrijd.

Jaarlijks zijn er zo`n 20 bijeenkomsten op maandagavond in het wijkcentrum Manjefiek Malberg, Het Ruweel, Malbergsingel 62, 6218 AV Maastricht.

De bijeenkomsten zijn om 19.30 uur tot ongeveer 22.30 uur.