‘La Mer’ winnaar één-minuut wedstrijd

Op 20 maart vond de jaarlijkse 1-minuutwedstrijd plaats. 18 films bonden de strijd aan om het welbekende klokje. De vorige winnaar, Con Soeters, had het klokje voorzien van een verse batterij, zodat de winnaar een jaar lang de tijd in de gaten kan houden.

Onder de 18 films waren heel veel pareltjes. Telkens bonden twee films de strijd met elkaar aan, waarna de aanwezigen bij hoofdelijke stemming bepaalden wie van de twee naar de volgende ronde zou gaan. Uiteindelijk kwamen de films La Mer van Con Soeters en Vast en Zeker van Hub Boyens in de finale.

Vast en Zeker was een film van Hub Boyens met in de hoofdrol Jos Peters, die na een bezoek aan een café op een nogal onaangename verrassing werd getrakteerd, want met een fiets met alleen maar een achterwiel kom je niet ver. Dat is vast en zeker.

De film La Mer van Con liet ons de vervuiling op de Zuid-Franse stranden zien. De muzikale begeleiding hiervan werd verzorgd door een zangeres met muzikale vrienden die het lied La Mer van Charles Trenet live op het strand vertolkten.

De meerderheid van de aanwezigen vonden dat La Mer de winnaar moest zijn, zodat Con het klokje weer mee naar huis kon nemen. Al en met al een geweldige avond.

Verslag Laurent Beckers / Foto’s Jim Evelien

Related Posts