Première films van Jef Caelen en Urbain Appeltans.

Zaterdagmiddag 7 maart vond in “ Filmhuis Het Zicht” te Sittard de première plaats van een aantal films van Jef Caelen en Urbain Appeltans.

Met een volle zaal gingen we op vakantie met Jef naar Porto. Daarna zongen we mee met “ De Zotte Morgen” van Urbain Appeltans en kregen we “ Zin in de zomer man” van de Matthies, de kleinkinderen van Jef. Met de “ De laatste heilige” van Jef gingen we op weg naar Slijterij Huiversma waar we nu nog op zoek naar zijn. Zelfs met de laatste Heilige werd deze niet gevonden. Een bijzondere film.

Bij de laatste fictie film van Jef Caelen, een CA-AP productie, met Urbain Appeltans ging de reis naar New York tenminste dat suggereerde de titel “New York here we come” maar dat verliep helaas heel anders.

Deze namiddag lieten de makers en acteurs ons zien hoeveel plezier wordt beleefd bij het maken van een film. Dat maakt onze filmhobby zo interessant.

Alle films zijn nog te zien bij de Limburgs Filmdag op zaterdag 6 april in Filmhuis Het Zicht Ligne 3 te Sittard. Aanvang 9.00 uur.

Tekst: Con Soeters / Foto’s: Ger van den Elzen.

Related Posts