Huub Bervoets overleden

Ons heeft het droevige nieuws bereikt dat voormalig LAS-lid Huub Bervoets vrijdag 13.01.2023 is overleden. Huub was voor velen van ons bekend als een bijzondere creatieve, behulpzame en betrouwbare man. We zullen hem dan ook zeer missen en wensen de familie en vrienden sterkte toe met dit grote verlies.

Huub was onder andere lid van de filmgroep ‘collectief 05’. Waar ook zijn vriend Peter Keijsers lid van is. Peter schreef een aangrijpend en mooi In Memoriam;

Mijn grote filmvriend is niet meer.

Amper 2 maanden geleden kreeg Huub van de doktoren te horen dat enkele organen in zijn lichaam niet meer naar behoren werkte. Vol goede moed ging Huub de strijd aan met de ziekte. Vrijdag 13 januari 2023 heeft hij deze strijd verloren en is rustig ingeslapen. Te jong nog, zijn echtgenote Corrie en zijn twee kinderen Linda en Dave achterlatend.

Huub was een veelzijdig man, metselen, stukadoren, tegels plakken, schilderen en elektra en waterleidingen leggen, hij deed het allemaal zelf in hun knus huis in Mheers. Huub hield ook van muziek en de Zweedse groep The Spotnicks waren zijn alles en hij had zelfs regelmatig contact met de groep. Daarnaast was Huub enorm creatief. Achter zijn drumstel kon hij heel wat energie kwijt. De laatste 10 jaar was hij ook een begenadigd schilder. Maar zijn grootste hobby was het realiseren van films in vele genres. Vijftig jaar geleden begonnen op super-8 film, later op steeds de nieuwste digitale opname en weergave apparatuur. In zijn studio aan huis heeft Huub meer dan 250 eigen films gerealiseerd. Vele honderden prijzen en waarderingen heeft hij daarvoor op vele filmfestivals in binnen- en buitenland in ontvangst mogen nemen. Daarnaast heeft Huub veel filmmakers van adviezen voorzien en hun films gemonteerd en afgewerkt. Vanaf 2005 was Huub een van de vijf leden van filmgroep “Collectief 05”. Huub was daarin de man met de meest creatieve cameravoering en maakte de mooiste shots als hij een scene als ‘vrije man’ kon opnemen. De filmgroep heeft in die periode meer dan 40 voornamelijk speelfilms gerealiseerd, variërend in lengte van 1 minuut tot 60 minuten. Ook deze films hebben in diverse filmfestivals in binnen- en buitenland hoge waarderingen behaald. Ondanks deze successen bleef Huub een bescheiden man die zich zelf niet graag op de voorgrond plaatse. Als hij weer eens de hoogste scoren op een festival behaalde vond hij veelal dat nummer twee die prijs ook wel verdiend had.

Al in 2002 kreeg Huub voor zijn inzet voor de amateurfilmers de hoogste erkenning daarvoor in Nederland: de Henny Hogenbijl prijs.

Huub Bervoets won honderden prijzen met zijn vele films in alle genres ( documentaires, reportages, animatiefilms, speelfilms enz.) Hij pakte meerdere grote projecten aan i.s.m. amateurtoneelspelers uit de omgeving van zijn woonplaats Mheers, waarin hij vaak een beeld schetste van het Limburgse leven.

Aan het creatief bezig zijn en het realiseren van films is nu voor Huub een einde gekomen. Voor ons blijven alleen de herinneringen, maar gelukkig ook de vele mooie films die Huub nog vele jaren levend zullen houden. En wanneer wij dan nog is een film van Huub bekijken en het applaus na afloop door de zaal klinkt zal Huub vanaf een wolkje hoog aan de Hemel daarbij toezien en tevreden het applaus in ontvangst nemen. Het “Collectief 05” zal echter nooit meer zijn als voorheen en voor Corrie, Linda en Dave komt nu een periode waarin zij het gemis van Huub een plaats zullen moeten geven. Wij wensen ze daarbij alle kracht toe.

Peter Keijsers
www.facebook.com/peter.keijsers.3

Bericht van bestuur Cinelova; www.cinelova.nl/overlijden-gewaardeerd-lid-cinelova/

Related Posts