Bronzen Boeskoolmenneke 2022 voor Panorama

Filmhuis Oldenzaal organiseerde voor de zesde keer Twente Short, hét festival in Twente voor de korte film voor professionals, film-studenten en non-professionals. Filmmakers uit heel Nederland doen mee aan Twente Short. Uit alle inzendingen selecteerde de jury de elf genomineerden voor het gouden, zilveren en bronzen Boeskoolmenneke.

De film Panorama van Daniël Beckers werd bekroond met de derde plaats en mocht het bronzen Boeskoolmenneke in ontvangst nemen. De jury van Twente Short bestond uit Ronald Voort, Herman Reckman en Niels Bourgonje.

De film ‘Schuld‘ van Patrick Carelsz werd de grote winnaar van het festival en de tweede plaats ging naar de film ‘Quarterlife Cruisers’ van Karlijn Koel. Barbara de Baare, met de film ‘Honkvast’ won de publieksprijs en de stimuleringsprijs was voor Yannic Nierkens voor de film ‘Geen Gordijnen’.

Boeskool is de Twentse benaming voor wittekool, een product waar Oldenzaal in vroeger dagen bekend om stond. De Oldenzaalse kunstenaar Jan Kip (1926-1987) heeft van dit gegeven een bronzen beeld ontworpen: het “Boeskoolmenneke” genaamd, voorstellend een mannetje dat een witte kool voor zijn buik draagt.

Kijk voor meer info en de gehele uitslag op www.filmhuisoldenzaal.nl/oldenzaals-filmfestival/

Related Posts